Inentingen

Inentingen hond:

  1. De cocktail-enting (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para- influenza) wordt elke 3 jaar gegeven, de 2 tussenliggende jaren wordt alleen de ziekte van Weil gegeven ofwel het alternerend vaccineren. Bij binnenkomst dient de cocktail enting minimaal drie weken oud te zijn en deze mag niet ouder dan drie jaar zijn. De jaarlijkse enting tegen de ziekte van Weil mag niet ouder dan een jaar zijn.
  2. De kennelhoest-enting (Bordetella):

Het hangt af van de gebruikte entstof hoe oud de enting maximaal mag zijn:

  • Een neusenting moet minimaal 2 weken oud en maximaal een jaar oud zijn;
  • Een enting met Pneumodog (vaccinatie) moet minimaal 4 weken oud zijn maar is 3 maanden geldig. Tenzij de injectie binnen 4 weken is geboosterd (herhaald), dan is deze een jaar geldig.

Let op: uw dierenarts geeft niet standaard de enting tegen Bordetella, u zult de dierenarts hierom moeten vragen.

Inentingen kat:

  1. Grote cocktail (kattenziekte en niesziekte): minimaal 2 weken en maximaal 2 jaar oud.
  2. Kleine cocktail (niesziekte): minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar oud.
  3. Bb neusspray (Bordetella): minimaal 4 weken en maximaal 1 jaar oud.

Let op: Voor alle entingen geldt tevens dat de geldigheidstermijn niet mag verlopen tijdens het verblijf van uw huisdier in het pension. Voldoet uw huisdier bij binnenkomst in het pension niet aan de voldane entingen dan zijn we genoodzaakt hem / haar de toegang te weigeren, om eventuele besmetting uit te sluiten.

Titerbepaling:

Een titerbepaling wordt door ons pension ook geaccepteerd. Mits deze binnen de aftekendatum valt. Via een consensus onder dierenartsen is afgesproken dat de maximale aftekenperiode 3 jaar is. De titerbepaling moet voor hondenziekte, hepatitis en Parvo voldoende hoog zijn. Let op bij een titerbepaling dient wel jaarlijks de ziekte van Weil gegeven te worden en ook de kennelhoest enting moet aan de geldigheidseisen voldoen (zie bovenstaand). De ziekte van Weil en Kennelhoest kan niet worden getiterd. Vraag uw dierenarts om meer informatie over titeren.

Ontworming / ontvlooiing:

Wilt u ervoor zorgen dat uw hond ontwormd en ontvlooid is. Frequentie van ontwormen is vier keer per jaar. Het anti-vlooienmiddel graag een paar dagen voor het verblijf in ons pension toedienen / aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *